Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.15. BÉKÉBEN NYUGODJON

2009.06.27
BÉKÉBEN NYUGODJON…
Forrás: www.body.builder.hu 2009.05.15.
 
I.
"Az öreg". Itt városunkban, Kisvárdán mindenki csak így emlegette, ismerte a helyi legnagyobb konditerem tulajdonosát. Az öreg. Székely László. Senior.
Már hónapok óta aggasztó híreket kaptam az egészségi állapotáról. Kardiológián töltötte szinte az egész telet-tavaszt. Egyre csak romlottak a kilátásai. S ma mindennek vége lett.
Miért írok róla, holott nem is az ő termébe járok? Egyszerű. Az öreget MINDENKI kedvelte. Ugyan megvoltak a hibái, (halottról jót, vagy semmit, de ezt most finoman nem veszem figyelembe) hogy a fiatalokat gyakran képtelen történetekkel kápráztatta el, s túlhaladott tanácsokat adott, de végső soron minden tette mögött a jóindulat húzódott meg.
Tisztán emlékszem még arra a napra, mikor dagadt gyerkőcként először tettem be a lábam konditerembe, pont az övébe. Készségesen segített, megmutatta a gyakorlatokat, tippeket adott, nem akadékoskodott. Számtalan alkalommal tántorított el attól, hogy rövidtávon nyomorékká tegyem magam, s résen volt minden sorozatnál, amit a termében vittek a srácok.
Úgymond olyan ember volt, aki nem ismerte a hátsó szándék, vagy rosszindulat fogalmát. S talán túlságosan is lágy szíve volt, hiszen gyakran szemet hunyt a fiataloknak, akik késtek a bérlettel. Nem sokat, csak volt, kik hónapokat, akár egy évet lehúztak fizetés nélkül.
Nagyon remélem, hogy bárhova is került, legalább egy fekpad és egy guggoló keret van rúddal és súlyokkal. Mert ő volt az, aki elindított az úton, s számomra a neve teljesen egyet jelent a sporttal, testépítéssel. Nyugodjék hát békében, Lacibá'!
 
II.
Én még a mai napig, amikor hazamegyek akkor, uzsgyi, lefelé a Botondba edzeni, Pesten amúgy a Gildába tolom. Sosem felejtem el, amikor 16 évesen 2003.június 27.-én 17:45-kor átléptem a Botond kapuját félve és reszketve. Súly: 55kg, kar: 25cm körbe. Csaba barátommal kezdjük az edzést, melegítünk rúddal, kb. 2 percig, najó kezdjünk fekve nyomni, két ötös a rúdon Gabika kinyögi a 8-at, sikítva, Csabinak ez meg se kottyant, najó rakjuk fel 32-re, huhh ez már necces lesz nyögve nyelve, de belenyomtam a 7-8-t, Csabi itt is simán vette. Itt megálltunk 6db szériát toltunk bele, ezután ferdepad ott olyan 3sorozat, két, két és felessel.
És ekkor Laci bácsi belépett az ajtón hirtelen nem tudtam mi van, kicsit megszeppentem, beszéltünk vele, hogy járni akarunk, és már elkezdtük az edzést is, ekkor figyelt ránk, hogy ne a 30 gerincsérvvel menjünk hazafele. Eleinte Dávid haverom segített nekünk ő már benne volt a sűrűjében, hát lehetett is 16 évesen 43-as kar, 100 kilós fekvenyomás. A nagyok, akik voltak anno még lent, sosem felejtem el. A bajnok „Róka” Kondor Józsi, Takács Dávid, még kis Rajcsányi Gyurika is, aki bár vagy 62 kiló volt, de azért a 120-140 kilós guggolás ment neki. A vékony Kondor Pityu, jah és „Csoki” Movik Laci, szép kis csapat volt akkoriban, mindig Csodálkozva néztem, hogy mindenki majdnem 100-al nyom, de minimum 80-al. Lacibá meg terelgetett minket, ahogy kellett, ha nem csináltad, akkor a "k_rva ország b_ssza meg, na, hozd ide a két kisaranyost" beszólás gyakran elhangzott.
Segített mindenben, neki köszönhetem, hogy nem kezdtem el a napozimot szedni, lebeszélt róla időben. Egyszóval a Botond egy kultúra, egy teljesen más feeling, amit nem lehet elmagyarázni, csak azok érzik, akik lejárnak hozzánk.
Bár Laci bácsi teste meghalt, de számunkra a lelke még mindig él és mindig is fog a Botond falai között, és segít minket edzésen fentről, ahol biztos lesz guggoló állvány és fekpad. Nyugodjon Békében Lacibá!
 
III.
Külön légkör volt, azt meg kell hagyni, néha csodálkoztam is, hogy lehet egy ember ennyire jóindulatú. Akiket felsoroltál, nos, rájuk mind emlékszem. Még abból az időből, mikor 9 évesen beköltöztünk ide, s mindig láttam őket az "utcavégiteremből" ki-bejárni.

Hjaj. No, de majd a búcsún tisztelem teszem, mert nem hívnám temetésnek.

Temetni az elveszett lelkeket szoktuk, nem Lacibát!

Kép Kép

Kép Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.