Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.17. ÚJABB SIKEREK TESTÉPÍTÉSBEN

2009.06.27
ÚJABB SIKEREK TESTÉPÍTÉSBEN
Forrás: Nexus Magazin 2008.12.17.
 
A 16 éves Szabó Sándor személyében, újabb eredményes testépítővel büszkélkedhet a kisvárdai Botond SC.
Sándor a Bessenyei György Gimnázium 11. évfolyamos tanulója. Az idei versenyek sikerei, Budapesten kezdődtek.
2008. április 27.-én a budapesti Moulin Rouge-ban ismét elkezdődött a naturál testépítés Magyarországon. A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elkötelezett híve a doppingmentes versenyzésnek. Ismét előtérbe kerülhet az esélyegyenlőség, a versenyzők felkészítésének szakmai színvonala. Több mint 50 versenyző lépett színpadra, telt ház előtt, nagyon jó hangulatban. Serlegek és kupák garmada várt kiosztásra 13 kategóriában. A jövő egyértelműen a klasszikus testépítésé, a magassággal és súlyhatárral korlátozott kategóriáké. Az esztétikum, a definíció, az izom méretének összhangja, a szimmetria látványa itt a legmarkánsabb. A versenyzők láthatóan sokat tettek azért, hogy megfelelő formában lépjenek színpadra.
Szabó Sándor, a Botond SC versenyzője ezen a versenyen, a dobogó harmadik fokán állhatott. A sikerek, az eredmények ezzel a bajnoksággal nem értek véget.
2008. június 1.-én, Baján rendezték meg az európai kvalifikációs versenyt, ahol szintén 3. helyezést ért el a fiatal versenyző.
Tiszaújvárosban, 2008. november 15.-én, a világbajnokság kvalifikációs versenyén, 1. helyezett lett, a Junior Testépítő Fitness magyar bajnokságon, és a felnőtt mezőnyben pedig a 7. helyen végzett.
Kijutott Csehországba, Pilsenbe, ahol az IFBB Masters és Junior Világbajnokságon, junior kategóriában 8. helyezett lett.
Székely László növendékei már több nemzetközi és világbajnokságon megmutathatták felkészültségüket.
(Talán kevesen tudják, hogy a klub, 1974-ben jött létre, többszöri költözést követően a mai helyén és BOTOND néven, 1993-tól működik.). A Botond SC-ben olyan fiatalok nevelkednek, akikre méltán büszke lehet nemcsak Kisvárda városa, hanem az egész ország. Nem dicsekedhet egyetlen egy környékbeli település sem ilyen nemzetközi eredményekkel a sport világában.
Gratulálunk Szabó Sándornak és felkészítőjének, Székely Lászlónak, az elért sikerekhez, és további eredményes versenyzést kívánunk!

 

Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.