Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2005.12.07. JUNIOR ÉS MASTERS TESTÉPÍTŐ ÉS FITNESS VILÁGBAJNOKSÁG

2009.06.27
JUNIOR ÉS MASTERS TESTÉPÍTŐ ÉS FITNESS VILÁGBAJNOKSÁG
BUDAPEST KONGRESSZUSI KÖZPONT 2005. NOVEMBER 19-20.
Forrás: Nexus Magazin 2005.12.07.
 
Rohanó világban élünk, az emberek egyre kevesebbet foglalkoznak az egészségükkel. A mozgáshiány és az elhízás a civilizáció egyik káros következménye.
Vannak azonban néhányan, akiknek fontos a testük karbantartása. A számos választható lehetőség egyik alternatívája a testépítés és a fitness. Ezekben a sportágakban megfelelő adottsággal, kitartással és rendszeres edzéssel belátható időn belül jelentős sikerek érhetők el. Gondolták volna, hogy a nevezett sportágak világbajnokságán egy kisvárdai club növendékei is ott voltak.
 
Szerkesztőségünknek Székely László a kisvárdai Botond SC edzője nyilatkozott:
 
NEXUS: Mit lehet tudni Önökről?
 
Székely László: A Botond Sport Club 1994-ben alakult. Az elmúlt évek alatt megszakítás nélkül álltunk a testépítést és kondicionáló tornát választó tornát választó fiatalok rendelkezésére. Célunk az egészséges életmód javítása az „ép testben, ép lélek” elvet követve. Kisvárda iskolavárosként a szellemiséget ápolja, mi pedig a testtel szeretnénk tenni ugyanezt. A 130 m2-es helyiségünkben jelenleg 20 különböző típusú kondicionáló gép található.
 
N: Mennyien veszik igénybe ezt a lehetőséget?
 
SzL: Az átlagos taglétszámunk 20 és 30 fő között váltakozik, akik többsége csak hobbiként, vagy a fárasztó szellemi munka levezetésére, lazítás céljából keres fel minket. Van azonban néhány komoly testépítő fiatal is a csapatban, közöttük pedig négy–öt kiemelkedő tehetség, akik már 2006-ban jó eséllyel indulhatnak a tehetségkutató magyar bajnokságon.
 
N: Mennyi idő szükséges a testen érzékelhető változásokhoz?
 
SzL: Rendszeres, heti 3 alkalommal végzett edzés esetén 3-6 hónap elteltével már szemmel látható a változás. Sokan ennek hatására kezdenek csak igazán „dolgozni” és végül könnyen szenvedéllyé válhat a test építése. A sikerért persze meg kell dolgozni, vannak olyanok is, akik rövid idő elteltével egy-egy edzésről kimaradnak, majd teljesen feladják a sportot. Kitartás és az akarat nélkül senki nem számíthat komoly eredményekre.
 
N: Mit kell tudnunk a Világbajnokságon részt vett versenyzőjükről?
 
SzL: A kisvárdai Botond SC versenyzői negyedik alkalommal szerepeltek sikeresen a Világbajnokságon. Az idei versenyen a mindössze 20 esztendős Reszegi Tibor, a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola 5. éves tanulója vehetett részt. Tibor testépítőként több mint 3 éve tagja a Botond Sport Clubnak. Eddig három alkalommal indult a Magyar Bajnokságon, az utolsó alkalommal végre sikerült kvalifikálnia magát a világbajnoki szereplésre. Az elmúlt hónapban lezajlott Világbajnokságon a népes mezőny 75 kg-os csoportjában végül a 9. helyen végzett.
 
N: A jövő?
 
SzL: Nincs megállás! Haladunk tovább a kijelölt úton! Zárójelben engedje meg, hogy ez úton mondjak támogatóinknak, Kisvárda város önkormányzatának, valamint Dr. Oláh Albertnek, Kisvárda város polgármesterének, akik segítették versenyzőink kijutását a Világbajnokságra. Reméljük a következő versenyen is ott lehetünk.
 
N: Kívánok ehhez sok sikert Önöknek.
 

SzL: Köszönöm szépen! Minden erőnkkel azon leszünk.

Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.